Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Crowdfunding voor nieuw wildkijkscherm op Veluwe


Staatsbosbeheer wil aan de Alverschotenseweg bij Hoog Buurlo een nieuwe wildobservatieplaats bouwen. Wild kijken is iets magisch en veel bezoekers komen ervoor naar de Veluwe. Het huidige wildkijkscherm biedt onvoldoende plaats aan de vele bezoekers die hier komen genieten van een blik op edelherten en wilde zwijnen. Om de benodigde financiële middelen bijeen te krijgen, is een crowdfundinsgactie gestart. In mei 2018 moet de nieuwe wildobservatieplaats worden geopend voor publiek.

Wildobservatieplaats

Een wildobservatieplaats is een locatie waar bezoekers vanachter een kijkscherm kunnen genieten van het Veluwse wild. Ze kunnen hier de wilde dieren spotten in hun leefgebied. Door het scherm storen de dieren zich niet aan de bezoekers. Het huidige wildkijkscherm aan de Alverschotenseweg bij Hoog Buurlo is een populaire locatie, omdat het wild zich hier vaak laat zien. Maar het scherm kan de vele bezoekers niet meer aan. Om deze beleving in de toekomst te kunnen blijven bieden, is een nieuw wildkijkscherm nodig. Belangrijke eis voor de nieuwe wildobservatieplaats is dat deze ook toegankelijk is voor rolstoelen. Zo kan iedere bezoeker op de Veluwe in de toekomst van deze bijzondere plek genieten.

Crowdfunding

Via het Buitenfonds is boswachter Laurens Jansen gestart met een actie om geld in te zamelen. Er is € 20.000 nodig om deze wildobservatieplaats aan te leggen. Met deze crowdfundingsactie hoopt de boswachter € 10.000 bij elkaar te krijgen aan donaties van iedereen die graag wild komt kijken op deze plek. Doneren kan via de website Buitenfonds.nl

Buitenfonds

Het Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Via het Buitenfonds kunnen particulieren en bedrijven bijdragen aan projecten van Staatsbosbeheer waarvoor geen reguliere financiering beschikbaar is.