Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Biesboschboek van boswachter Thomas


De nieuwe Biesbosch is een schitterend kijk- en leesboek over een wilde, oer-Hollandse Delta. Boswachter Thomas van der Es van Staatsbosbeheer vertelt aanstekelijk over veranderingen en belevenissen in dit prachtige gebied. Stef den Ridder maakte de illustraties. De eerste exemplaren van het boek werden overhandigd aan gedeputeerde Johan van der Hout en oud-boswachter Dirk Feij.

Eerbetoon

In de afgelopen eeuwen werd de Biesbosch langzaam polderland. Nu krijgen de rivieren weer de ruimte en mag de natuur haar gang gaan – en dat pal onder een uitpuilende Randstad. Biddende visarenden hangen boven meanderende geulen en de majestueuze zeearend verjaagt een groep ganzen. Bevers bouwen aan hun burchten en het is wachten op de terugkeer van de otter en de steur.

De Nieuwe Biesbosch is een schitterend eerbetoon aan dit unieke stuk herstellende rivierdelta. Boswachter Thomas van der Es, deelt zijn ervaringen in aanstekelijke stijl. Stef den Ridder maakte prachtige tekeningen erbij. Een mooi cadeauboek voor liefhebbers van natuur & landschap.

Over de makers

Thomas van der Es (1986) is opgegroeid aan de rand van Nationaal Park de Biesbosch. Op 21-jarige leeftijd werd hij ‘de jongste boswachter van Nederland’ in Nationaal Park de Biesbosch. Hij deelt zijn natuurliefde regelmatig op radio, tv en sociale media. Illustrator Stef den Ridder (1991) studeerde aan de AKV ST Joost Academy en liep stage bij The Cornell Lab of Ornithology in de VS.

Bestellen

Het boek kost € 16,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel (ISBN: 9789050116312) en via de webwinkel van KNNV Uitgeverij.