Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Eerste Beleefdag Beter in het Groen


Buiten zijn in het groen is goed voor je gezondheid! Uit diverse onderzoeken is gebleken dat er een directe link is tussen groen en gezondheid. Activiteiten in de natuur helpen om gezond te blijven of gezonder te worden. Van wekelijkse wandelgroepen en buiten-sportlessen tot kindertherapie en re-integratie in het groen. Daarom organiseert Beter in het Groen op zondag 1 oktober 2017 voor het eerst een Beleefdag. Deze dag is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. 

Beleefdag

De Beleefdag wordt georganiseerd in vier gebieden in Noord Holland: in het Diemerbos; bij Buitencentrum Schoorlse Duinen; bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen en in de Infoschuur 't Gooi. Activiteiten op de verschillende locaties variëren van lezingen door boswachters, diverse (thema)wandelingen, hutten bouwen, stilte wandelingen, Barefoot-fitness en Yin-yoga tot vooral veel buitenspelen. Het volledige programma per locatie staat op de website Beterinhetgroen.nl

Beter in het Groen

In de campagne Beter in het Groen werken Staatsbosbeheer, Provincie Noord-Holland, GGD, Goois Natuur Reservaat , MediQuest en de Friesland Zorgverzekeraar samen om meer bekendheid te geven aan wat groen kan betekenen voor de gezondheid. Met Beter in het Groen kan iedereen eenvoudig activiteiten vinden die helpen gezond te blijven of gezonder te worden. In een natuurgebied, tuin of park dicht bij huis. Het doel van de campagne is dat beleving van en actief bezig zijn in de natuur een vanzelfsprekend onderdeel wordt van de leefstijl. 

Groene gezonde leefomgeving

In de provincie Noord-Holland is veel aandacht voor de groene gezonde leefomgeving. Om dit bij inwoners en bezoekers extra onder de aandacht te brengen, heeft de provincie subsidie gegeven aan de campagne Beter in het Groen. De Provincie Noord-Holland wil met de aanpak Groen Kapitaal de maatschappelijke en economische waarde van groen versterken. In de participatiesamenleving hebben burgers meer verantwoordelijkheid en regie voor de eigen gezondheid en leefstijl. De natuur in Noord-Holland met rust en ruimte kan juist uitnodigen tot die gezonde leefstijl. De beterinhetgroen-zoeker helpt de inwoners van Noord-Holland om gezonde groene activiteiten in de directe leefomgeving te vinden.