Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Bronstexcursies edelherten online


In september en oktober is het geburl van de edelherten het geluid van buiten. De edelhertmannen laten met hun lokroep horen wie er de baas is en strijden om de vrouwtjes. De speciale bronstexcursies die Staatsbosbeheer ieder jaar organiseert staan sinds deze week online

Bronst

Het paarseizoen van de edelherten noemen we de bronst. In die periode verandert het gedrag van de edelhertmannetjes. Ze doen er alles aan om de vrouwtjes het hof te maken. Om sterk te ruiken plassen de dieren zich onder, om er imposant uit te zien versieren ze de geweien en burlen ze zo hard mogelijk. Dit bijzondere natuurfenomeen is goed te zien in onderstaande beelden.

   

De excursies 

De bronstexcursies vinden plaats op de Veluwe en in de Oostvaardersplassen. De verschillende excursies hebben elk hun eigen invulling en starten op verschillende tijden. Het totale overzicht is te vinden via staatsbosbeheer.nl/bronst.