Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Staatsbosbeheer start samenwerking met Healthcoin


Staatsbosbeheer, gaat samenwerken met de Drentse start-up Healthcoin, het beloningssysteem voor een gezonde leefstijl. Healthcoins zijn virtuele munten die je verdient met gezond gedrag en kunt uitgeven aan gezonde producten.

Gezonde acties

Een organisatie koopt de munt in, waardoor de medewerkers een budget aan Healthcoins krijgen die ze kunnen verdienen met gezonde acties. Alles gaat digitaal via de smartphone. Als de medewerker bijvoorbeeld 10.000 stappen heeft gezet of een rit op de fiets heeft gemaakt krijgt deze de Healthcoins op de app bijgestort en kan hij iets gezonds kopen. Met de Healthcoins kunnen gezonde producten worden besteld bij o.a. Bol.com, Profile, Run2day en Sport 2000 en krijg je bijvoorbeeld toegang tot sauna’s. Ook ruim 500 excursies van Staatsbosbeheer zijn nu met Healthcoins te bestellen.

Natuur is grootste sport- en fitnessruimte

Onderzoek toont aan dat meer bewegen en verblijven in de natuur bevorderend is voor de gezondheid. Het Healthcoin-concept past perfect binnen de ambities van Staatsbosbeheer: mensen enthousiast maken over natuur en dit op verschillende manieren stimuleren. Jan Pieter Peijs, business developer bij Staatsbosbeheer: “De natuur is de grootste sport- en fitnessruimte van Nederland. Dit kan en mag nog veel meer gebruikt en ontdekt worden!”. Mike van Holsteijn, bedenker van Healthcoin, ziet de samenwerking als het begin van veel meer mooie verbindingen die er te leggen zijn tussen natuur en een gezonde leefstijl. “We zijn aan het verkennen of het verblijf in natuurgebieden beloond kan worden, evenals bepaalde fiets- en wandelroutes. En of we een koppeling kunnen maken met verzekeringsproducten.”