Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuwe hangbrug in Speelbos Sallandse Heuvelrug


In Speelbos Sallandse Heuvelrug is een nieuwe hangbrug geopend. In aanwezigheid van kinderen van een lokale camping overhandigde Stichting Buitenfonds een cheque van € 14.057,80 aan de boswachter. Dit bedrag is met crowdfunding bij elkaar gebracht. Het speelbos in Nijverdal is een mooie plek in het bos waar kinderen kunnen ravotten en de natuur ontdekken. De oude hangbrug was niet veilig meer en daarom verwijderd.

Via het Buitenfonds kunnen particulieren en bedrijven bijdragen aan projecten van Staatsbosbeheer waarvoor geen reguliere financiering beschikbaar is. Boswachter Ine Nijveld vertelt: “Het bos op de Sallandse Heuvelrug is een ideaal uitstapje voor ouders die met hun kinderen naar de natuur willen. In het speelbos kunnen ze spelen als in een speeltuin. De hangbrug is altijd al een populair onderdeel van het speelbos geweest. Maar de brug was niet veilig meer, en moest vervangen worden. Hier was geen geld voor beschikbaar. Samen met alle donateurs zijn we snel van start gegaan om de hangbrug nog deze zomerperiode te realiseren. En dat is gelukt.”

Speelbos Sallandse Heuvelrug

Het speelbos van Staatsbosbeheer ligt naast Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Kinderen volgen de eekhoorntjes in het bos en vinden allerlei leuke dingen om te klimmen, klauteren en schommelen. Een tocht langs open plekken en door donker bos. Slingeren door de bomen, kruipen door tunnels als een das. Maar ook genoeg plek om te struinen en zelf een hut te bouwen. En natuurlijk mogen kinderen ook in dit speelbos gewoon van de paden af.

Lokale hulp via Buitenfonds

De donaties aan het Buitenfonds zijn gedaan door verschillende partijen waaronder Stichting Chamanfrance, Stichting Reggeborgh en particuliere donateurs. De helft van het benodigde bedrag is gedoneerd door Stichting Sámen voor het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, een initiatief van S(up)port for Nature. Dit geld is opgebracht door sporters, wandelaars en recreanten die deelnamen aan georganiseerde evenementen in dit bijzondere natuurgebied. Lees meer over de projecten van het Buitenfonds op de website Buitenfonds.nl