Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Wandelroute voor blinden en slechtzienden Hoog Buurlo compleet


De wandelroute voor blinden en slechtzienden die in 2015 werd geopend, is nu compleet door de plaatsing van een informatiepaneel. De route ligt rond de schaapskooi te Hoog Buurlo op de Veluwe, in de buurt van Apeldoorn. Het is de eerste route in Nederland waar met teksten en kaarten de beleving van de natuur een extra plus krijgt voor mensen met een visuele beperking.

Natuur beleefbaar maken voor iedereen

Staatsbosbeheer wil iedereen laten genieten van de natuur. Ook blinden en slechtzienden, voor wie er nauwelijks voorzieningen in de natuur aanwezig zijn. In Hoog Buurlo is een speciale wandelroute voor mensen met een visuele beperking. Hier voegt de gesproken tekst over de geschiedenis van deze oeroude plek samen met de braillekaart veel toe.

Samenwerking

De realisatie van deze route komt voort uit de samenwerking van Staatsbosbeheer en Dedicon. Dedicon is een organisatie die zich inzet voor mensen met een leesbeperking. Dedicon heeft als doelstelling informatie toegankelijk te maken, ook voor mensen met een visuele beperking. Het project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds en Ars Donandi.