Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Boswachters verwelkomen Oerol 2017


Vanaf vrijdag 9 juni is het eiland Terschelling weer tien dagen lang één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De afwisselende natuur van het eiland met duingebieden, bossen, schelpenpaden, singels en eendenkooien, vormt hét podium van Oerol. Dit populaire theaterevenement wordt jaarlijks door tienduizenden mensen bezocht.

30 locaties voor voorstellingen

Wat veel mensen van de wal niet weten, is dat ongeveer 90% van het 11.000 hectare grote Terschelling in beheer is bij Staatsbosbeheer. Van de Noordsvaarder aan de westkant tot de Boschplaat in het oosten. Dit jaar zijn er verdeeld over het hele eiland maar liefst 30 locaties in gebieden van Staatsbosbeheer waar voorstellingen worden gegeven.

Theater in natuur vraagt extra inspanningen

Het organiseren van theater in de natuur vraagt om de nodige flexibiliteit en intensief overleg tussen de theatermakers en Staatsbosbeheer. De voorbereidingen lopen vaak al maanden van te voren, zeker voor specifieke natuurlocaties. Vlak voor Oerol en ook tijdens het festival houden boswachters alles goed in de gaten en is er intensief contact. Ook worden er boswachters elders uit het land op het eiland ingezet.

Voorproefje van programma

Ook deze editie dragen Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat bij aan een bijzondere première: een voorstelling over zand, processen en ecologie, genaamd Zee van Zand. Maximaal 30 personen per dag kunnen er beleven hoe de mens de strijd blijft aangaan om het steeds veranderende kustlandschap vast te leggen. De Levende Duinenwandeling beleeft dit jaar een reprise. Het is een theatrale en muzikale tocht door een gebied met dynamisch kustbeheer. De Peer Group tekent voor de uitvoering

Creatieve opdracht van Staatsbosbeheer

Heel bijzonder wordt ook het resultaat van de opdracht die Staatsbosbeheer aan drie ontwerpers heeft gegeven: Bedenk en maak een unieke en creatieve verblijfplaats die de buitenbankjes vervangt en die Interactie met de omgeving uitlokt. De eerste schetsen zien er veelbelovend uit. De werkzaamheden vinden tien dagen lang plaats in de Natuurschuur in Lies. Wellicht zullen een paar bankjes binnenkort vervangen worden door de nieuwe ontwerpen.

Natuurvoorstellingen

Tenslotte organiseren verschillende partijen hun eigen ‘natuurvoorstellingen’, zoals vleermuizen spotten, nachtvlinders vangen en safari-joggen. Meer informatie hierover en over andere activiteiten van Staatsbosbeheer op Terschelling is te vinden in de welkomwagen op Westerkeyn.