Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Limburgs platform voor landschapsbeheer live


Staatsbosbeheer, Stichting IKL, Stichting het Limburgs Landschap en Natuurmonumenten hebben een nieuwe platform gelanceerd: Buitenkracht! Een overkoepelend platform waar mensen zich kunnen aanmelden om in hun eigen omgeving de handen uit de mouwen te steken.

Vanuit de overheid wordt burgerparticipatie en vermaatschappelijking van natuur en landschap gestimuleerd. Burgers merken dit en zien zich aangemoedigd zelf initiatief te nemen. Maar waar en op welke plek kunnen klussen in de eigen omgeving worden opgepakt?

Intensieve samenwerking

Als antwoord hierop is er een intensieve samenwerking ontstaan tussen Staatsbosbeheer, Stichting IKL, Stichting het Limburgs Landschap en Natuurmonumenten, waaruit Buitenkracht is opgericht. Vanuit het platform wordt de uitvoering gecoördineerd en op een goede manier uitgevoerd. Buitenkracht is dé centrale plek voor activiteiten in het landschap. Er wordt hiermee een belangrijke stap gezet in de vermaatschappelijking van natuur en landschap (bij voorkeur) in de directe omgeving van mensen.

Verbinder en facilitator

Buitenkracht is verbinder en facilitator op het gebied van vrijwilligerswerk in het landschap en wil meer bewustzijn creëren voor de natuur in eigen omgeving. Het platform brengt vraag en aanbod bij elkaar: landschapsorganisaties kunnen er klussen op plaatsen en vrijwilligers kunnen zich aanmelden om de klus uit te voeren.

Meer informatie

Ga snel naar www.buitenkrachtlimburg.nl en kijk voor de mogelijkheden om ook jouw klussen aan te melden. Daarnaast nodigen we je uit om de Buitenkracht Limburg Facebookpagina te liken! Hiermee blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom Buitenkracht Limburg.