Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Start fortenseizoen


De lente staat voor de deur en de vleermuizen zijn wakker na een lange winterslaap. Dit betekent dat de meeste forten binnen de linies weer open gaan en je welkom heten. De start van het fortenseizoen vieren de forten en linie-ondernemers in het Paasweekend van 15 t/m 17 april 2017.

Verborgen schatten

Onder het thema ‘Verborgen schatten van de waterlinies’ worden er tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Van paaseieren zoeken, muziek, op excursie met de boswachter, rondleidingen en tentoonstellingen.

Historie, natuur én cultuur

Elk fort en militair bolwerk  is uniek. Het heeft zijn eigen verhaal en plek in de waterlinie, zo ook de natuur die zich er heeft ontwikkeld. Ook zonder activiteit is een bezoek aan de forten die zijn opengesteld meer dan waard. In de Nieuwe Hollandse Waterlinie en Stelling van Amsterdam mooi fietsen en wandelen dan doorkruis je de mooie omgeving van het linielandschap. Uiteraard is culinair genieten bij een van de vele horecagelegenheden op de forten een traktatie. En dat allemaal tegen het decor van huidig of toekomstig Werelderfgoed. Laat je verrassen.

Activiteiten

  • Kijk op Forten.nl voor activiteiten op alle deelnemende forten, kastelen en vestigingssteden
  • Kijk op Staatsbosbeheer.nl/forten voor meer informatie over de forten van Staatsbosbeheer