Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Ondernemers gevonden voor kampeerterrein Robbenoordbos


Staatsbosbeheer heeft afgelopen herfst een marktuitvraag gedaan om, voorheen, kampeerterrein Wieringerrand nieuw leven in te blazen. Hiervoor werden 14 serieuze plannen ingediend. Na een intensieve selectieprocedure kwamen Sasja en Gidus, als winnaar uit de verf. Op 22 mei openen de nieuwe eigenaren natuurcamping Het Bos Roept in het Robbenoordbos

Natuurlijke manier

In de kern behoudt de camping het oorspronkelijke karakter: Een natuurkampeerterrein met de passantenhaven aangevuld met ingerichte tenten en duurzame natuurhutten. Hout stoken voor warmte, zonneboilers en panelen voor warm water en elektra. Op deze manier kan men er jaarrond verblijven. Het is voor de echte natuurkampeerder, maar ook voor diegene die in de natuur meer comfort wenst. We willen laten zien dat comfort op een natuurlijke manier mogelijk is. Goede voorzieningen zoals een shelter voor fietsers en wandelaars, bijzondere biobased verblijven voor een comfortabel verblijf in het bos worden de komende jaren opgebouwd. Na het broedseizoen wordt de haven opgeknapt.                                                                                                                      

Thuis in de streek

Centraal staat de omgeving, het bos, de polder, het eiland, de afsluitdijk. Natuur én cultuur. Deze plek bevindt zich op hét cultuurknooppunt van Nederland. Meer informatie vind je op hetbosroept.nl