Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Eerste broedsucces zeearenden bij Biddinghuizen


Nadat de zeearend in 2006 voor het eerst in Nederland ging broeden, breidt het aantal locaties waar deze grootste Nederlandse roofvogel succesvol jongen voortbrengt zich steeds verder uit. Want er is nu weer een nieuwe plek bijgekomen: boswachterij Spijk-Bremerberg van Staatsbosbeheer bij Biddinghuizen in Flevoland.

Verandering gedrag

Boswachter Vahid Dizdarevic zag half maart dat een zeearendenpaartje ging broeden in een nieuw nest en vorige week kon hij met de telescoopkijker in elk geval een kuiken op het nest zien. Staatsbosbeheer doet er alles aan om verstoring te voorkomen. De ruime omgeving van het nest is voor bezoekers afgesloten. 

44 jongen

Het eerste broedsucces van de zeearend was in 2006 in de Oostvaardersplassen. Sindsdien zijn er in Nederland over het hele land verspreid al 44 jongen grootgebracht. In Flevoland, zoals in Roggebotzand, bij het Zwarte Meer en nu dus ook Spijk-Bremerberg, maar ook in de Biesbosch en het Lauwersmeergebied.