Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Boomcirkel ter ere van 60-jaar Boomfeestdag


Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat hebben de stichting Boomfeestdag een cadeau gegeven voor hun zestigjarig bestaan. Het cadeau bestaat uit zeven boomcirkels met monumentale bomen. De cirkels staan voor het thema van de Boomfeestdag van dit jaar, namelijk ‘verbinding’. De cirkels staan voor het thema van de Boomfeestdag van dit jaar, namelijk ‘verbinding’. In elke regio wordt één van de cirkels geplaatst.

Noord-Nederland

In elke regio wordt één van de cirkels geplaats; voor Noord-Nederland is dat in de gemeente Hoogeveen. De kinderen van groep 7/8 van basisschool Het Palet hebben een boomcirkel van twaalf Eikenbomen geplant samen met wethouder Jan Steenbergen, Jaap Eikelenboom, directeur Rijkswaterstaat, Hans Kruk, boswachter bij Staatsbosbeheer en Peter Derksen, directeur stichting Boomfeestdag. Nadat de basisschoolleerlingen de eerste elf bomen geplant hadden, plantte Wethouder Jan Steenbergen samen met de kinderen de Toekomstboom. Bij de Toekomstboom is een tijdscapsule ingegraven, de kinderen konden hun wens voor de toekomst in de tijdscapsule plaatsen.

Honey Highway 

Aansluitend aan het planten van de bomen hebben de kinderen samen met stichting Honey Highway bijvriendelijk bloemenzaad gestrooid rondom de bomen. Bijen worden met uitsterven bedreigd en dit heeft grotere gevolgen dan geen honing meer in de thee. Bijen zijn de belangrijkste bestuivers. Ze bestuiven niet alleen bloemen, maar ook landbouwgewassen, waardoor voedsel verbouwd kan worden. Minder bijen betekent minder bestuiving en een minder divers landschap en lagere opbrengsten in de landbouw. Stichting Honey Highway heeft laten zien aan de kinderen welke bloemzaadjes het best gezaaid kunnen worden in het belang van de bijen.