Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Vernieuwde leerwerkplaats in Nistelrode geopend


Maandag 6 maart was de officiële opening van de vernieuwde leerwerkplaats op het terrein van Staatsbosbeheer in Nistelrode (Noord-Brabant). De leerwerkplaats is bedoeld voor in totaal 125 jongeren van verschillende scholen voor voortgezet speciaal onderwijs in en rond het gebied de Maashorst. Lokale omroep DTV maakte een video van de opening.

Leren in het groen

Voor het project wordt gebruik gemaakt van een leegstaand gebouw op het voormalige defensie terrein Mobilisatie (MOB)complex in Nistelrode (Noord-Brabant). Het gebouw beschikt mede dankzij subsidie van de provincie Noord-Brabant nu over een gerenoveerde keuken, kantine, verwarmde werkruimte en een was-en kleedruimte. Het is de bedoeling dat de leerlingen van het speciaal onderwijs zo zelfstandig mogelijk leren werken in de bosrijke omgeving.

Samenwerken

De leerlingen doen in de werkplaats ervaring op met algemene werknemersvaardigheden zoals samenwerken en op tijd komen. Ze voeren opdrachten uit als het vervaardigen van hekwerk of snoeiwerk. De ervaringen zijn positief en geven aan dat leerlingen met affiniteit voor werken met hout en ander natuurlijk materiaal en die bovendien gebaat zijn met een prikkelarme omgeving zich hier beter ontplooien. Elke leerling zal gemiddeld gedurende 2 jaar werkervaring opdoen op deze locatie. Van deze groep zal naar schatting uiteindelijk 35% doorstromen naar betaalde arbeid (met ondersteuning); de overige zullen naar de dagbesteding gaan.

De partners HUB Noord-Brabant (5 vso-scholen), IBN (sociale werkplaatsen) en Staatsbosbeheer tekenden maanden ook een samenwerkingsovereenkomst om ook de komende 5 jaar ruimte te bieden aan 125 leerlingen van HUB.