Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Tijdens NLdoet aan de slag in de natuur


Op 10 en 11 maart organiseert het Oranje Fonds samen met verschillende organisaties de grootste vrijwilligersactie van Nederland; NLdoet. Ook in de gebieden van Staatsbosbeheer gaan vrijwilligers aan de slag. In deze natuurgebieden vinden onder andere werkzaamheden plaats. 

Scholen aan de slag

In de Kop van Drenthe gaat een groep leerlingen van het Dokter Nassau collega aan de slag op het heideterrein bij het Noordsche Veld. De klas gaat opkomende bomen verwijderen om de heide open te houden. Ook in Ter Apel gaat een school aan de klas. In dit geval de internationale schakelklas van het RSG Ter Apel. De jongeren gaan opslag verwijderen bij de bosbeek.

Opknappen

In Zeewolde gaan vrijwilligers aan de slag op paalkampeerterrein campanula. Met 15 mensen zorgen we dat het terrein weer opgeknapt is voor het komende kampeerseizoen. In Steenwijk knappen we samen met de atletiekvereniging de coopertest-baan op. 

Nl Doet

Er zijn nog meer vrijwilligersklussen in onze gebieden. Alle deelnemende plekken zijn te vinden op de website van NLdoet. Het Oranje Fonds laat met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn en hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Er staan voor de komende dagen maar liefst 9525 klussen online.