Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Boomfeestdag 60 jaar


Op woensdag 22 maart viert stichting Nationale Boomfeestdag haar 60e verjaardag. Tijdens de viering planten kinderen door het hele land 200.000 bomen. De Boomfeest-Hoofdstad is dit jaar Maastricht. Tijdens de viering in Maastricht maken 550 kinderen een start met de aanplant van de Groene loper die in plaats komt van de oude snelweg A2. 

Mijn boomfeestdag

De stichting Nationale Boomfeestdag bestaat 60 jaar. Dit betekent ook 60 jaar aan herinneringen. De Boomfeestdag roept daarom iedereen op om zijn/haar herinnering te delen op Facebook of Twitter onder de hashtag #mijnboomfeestdag. De mooiste/leukste/grappigste herinnering ontvang een Boomfeestdagprijs. Boswachter Dianne Renders deed een voorzet op het boswachtersblog met haar herinnering uit 1995. 

Meer dan 10 miljoen bomen

Staatsbosbeheer organiseerde de Boomfeestdag in 1957 voor het eerst, als reactie op de oproep van VN-secretaris Dag Hammerskjöld om bomen te planten met én voor de nieuwe generatie. Deze oproep, en de daaruit voortvloeiende oprichting van de Boomfeestdag, was de allereerste maatregel voor een beter klimaat en heeft inmiddels geleid tot het aanplanten van ruim 10 miljoen bomen. Natuur is in de eerste plaats gewoon leuk voor kinderen, maar heeft ook allerlei positieve effecten op hun gezondheid en ontwikkeling. Spelen in de natuur stimuleert hun creativiteit en sociale intelligentie. Natuur is daarom niet alleen onmisbaar voor kinderen, maar kinderen zijn ook onmisbaar voor de natuur. Zij zijn immers de toekomstige natuurbeschermers, beleidsmakers, boeren, burgers en bouwers. Staatsbosbeheer ziet het daarom als een belangrijke rol om kinderen en natuur met elkaar te verbinden. Zie voor meer informatie: Dossier Jeugd en Natuur