Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Op expeditie naar Rottumeroog


De Groningse Waddeneilandjes Rottumeroog en Rottumerplaat hebben aan belangstelling geen gebrek. Vanwege de gevoeligheid voor verstoring van trekvogels en zeehonden zijn ze het hele jaar voor publiek afgesloten. Met uitzondering van de 25 expedities in de kleurrijke periode na het broedseizoen. De expedities zijn vanaf vandaag weer te boeken.

Op pad

De Expeditie Rottumeroog biedt een unieke kans om te genieten van de rust en stilte van het Werelderfgoed Waddenzee en het normaal niet toegankelijke eiland met zijn rijke geschiedenis te beleven. Alle praktische informatie over de activiteit is te vinden via staatsbosbeheer.nl/expeditierottum.  

Belangrijk!

Deze excursie is veel zwaarder en langer dan andere Staatsbosbeheer-activiteiten, en daarom niet geschikt voor kinderen en minder validen. Een goede conditie is een vereiste. Ook zijn honden niet toegestaan. En zoals we altijd zeggen: weer en getij bepalen alles. Bij erg laag water doet het schip er langer over dan de genoemde 3 uur enkele reis. En bij onveilige weersomstandigheden of erg hoog/laag water gaat het helemaal niet door.