Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Overesch Ecologische Landbouw wint Groene Twinkeling 2017


Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Groene Twinkeling is de bijhorende award uitgereikt aan Overesch. Het ecologische landbouwbedrijf uit Raalte wint de Groene Twinkeling omdat zij aandacht voor biodiversiteit weet te stimuleren, kennis deelt en succesvolle resultaten boekt ter verbetering van biodiversiteit. Volgens de jury is het gemengde bedrijf, dat bestaat uit een varkenshouderij met akkerbouw en groenteteelt, een voorbeeld voor de agrarische sector.

Groene kroon op het werk

Overesch wint de prijs onder meer omdat zij hun gedachtengoed overdraagt en daarbij op een moderne manier een brug slaat tussen bodem, gezondheid en de landbouw. Ook zet zij op innovatieve wijze varkens in bij bosbeheer en draagt hiermee bij aan de ecologische kwaliteit van natuurgebieden. Daarnaast betrekt Overesch het brede publiek bij hun ecologisch gedachtegoed met een bezoekerscentrum en belevingspad.

Sterk maken voor de natuur

De Groene Twinkeling is een initiatief van Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel,  Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Met deze prijs stimuleren zij Overijsselse organisaties zich sterk te maken voor natuur, landschap en biodiversiteit. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst die de vier groene organisaties organiseren voor politiek, overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Kijk voor meer informatie op: landschapoverijssel.nl/groenetwinkeling