Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Natuureducatie in de Jaarbeurs


Deze week van dinsdag 24 januari t/m zaterdag 28 januari staat Staatsbosbeheer samen met de Stichting Nationale Boomfeestdag op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT). Deze tweejaarlijkse beurs in de Jaarbeurs van Utrecht geeft een update van alle innovaties in onderwijsland zowel in de kinderopvang, primair onderwijs (basisscholen), voortgezet onderwijs (middelbare scholen) en het MBO.

Zelf doen, beleven en verwonderen

Staatsbosbeheer doet mee aan de NOT om onze landelijke natuur educatieve programma’s NatuurWijs en Natuursprong en onze speelbossen onder de aandacht te brengen bij leerkrachten van basisscholen. Bij Staatsbosbeheer zien we het als onze maatschappelijke opdracht om kinderen kennis van, en liefde voor de Nederlandse natuur bij te brengen. We doen dat door kinderen in onze gebieden te ontvangen en ze met al hun zintuigen in contact te brengen met de natuur. We zijn ervan overtuigd dat leren over de natuur vooral gaat via zelf doen, beleven en verwonderen. We bieden door het hele land speelnatuur, activiteiten en educatieprogramma’s onder begeleiding van deskundige boswachters en jeugdvrijwilligers.

Gratis aanmelden

Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij onze stand op de NOT. Gratis aanmelden doe je  via www.not-online.nl/registreren. Je vindt de gezamenlijke stand van Staatsbosbeheer en de Boomfeestdag in Hal 10 – stand nummer 10BV.C059.

Meer informatie

Meer informatie over jeugd en natuur bij Staatsbosbeheer vind je in Dossier Jeugd en Natuur