Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Documentaire over Vlielandse natuur op tv


In de Fryslân DOK ‘Gasten tusken eb en floed’ (Gasten tussen eb en vloed) staat de zoektocht naar het karakter van Vlieland centraal. Documentairemaker Remco de Vries registreerde een jaar lang de natuur en haar gasten op Vlieland. Het landschap en al wat daarin leeft, staat centraal met als rode draad de gasten die het eiland opzoeken; vogels en mensen. Door de volledige documentaire heen gidsen de eilander boswachters Carl, Anke en Pieter van Staatsbosbeheer de kijker over het kleinste bewoonde Waddeneiland.

Vlielandse natuur 

Als gast hoor je het eiland vooral te nemen zoals het is. De gewoonten van vogels en mensen op Vlieland geven karakter aan het eiland. Zo zitten vogels op specifieke plaatsen te broeden en hebben ook mensen een eigen plaats waar ze leven en feesten. Hoofdrolspelers zijn onder andere de tapuit, de lepelaar en de drieteenstrandloper. Lente, zomer, herfst en winter; alle vier seizoenen komen voorbij. Wat gebeurt er als vogels en mensen elkaar tegenkomen?

Uitzending 

De Fryslân DOK Gasten tusken eb en floed is zaterdag 28 januari om 15.30 u en zondag 29 januari om 13.10 u te zien op NPO2, en zondag 29 januari om 17.00 u en vanaf 18.00 u ieder uur bij Omrop Fryslân.