Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Brandhoutoogst voor particuliere houtzagers opgeschort


Naar aanleiding van twee recente ongevallen heeft Staatsbosbeheer besloten om in al zijn gebieden de brandhoutoogst op stam voor particuliere houtzagers op te schorten. De opschorting betreft kleine contracten met een maximum van 15 m3 per contractant, waarbij de particulier zelf door Staatsbosbeheer aangewezen bomen zaagt voor eigen gebruik. De opschorting geldt ook voor nieuw af te sluiten koopovereenkomsten, en geldt in ieder geval tot medio februari 2017.

Onderzoek 

De twee ongevallen, op vrijdag 6 en maandag 9 januari, vonden beiden plaats in Drenthe. De komende vier weken wordt er onderzoek naar de ongevallen gedaan en op basis van de uitkomsten wordt besloten hoe Staatsbosbeheer in de toekomst zal omgaan met deze kleinschalige houtoogst voor particulieren. 

Veiligheid

Staatsbosbeheer realiseert zich dat dit besluit voor de vele, vaak trouwe particulieren vervelend is. Maar omdat de veiligheid in onze gebieden de hoogste prioriteit heeft, is het noodzakelijk om dit besluit te nemen. Naar schatting gaat het om duizend klanten die een lopende koopovereenkomst brandhout op stam hebben bij Staatsbosbeheer. Deze groep klanten wordt deze week al per brief geïnformeerd over de genomen maatregel.