Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Boswachter Pauline wint Vrouw in de Media Award Drenthe


Boswachter Pauline Arends van Staatsbosbeheer ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Drenthe. Arends heeft zich in 2016 volgens 22 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. De stemmers roemen de bevlogen manier waarop ze in de media over de Drentse natuur spreekt. Op de tweede plaats eindigde Tweede Kamerlid Agnes Mulder (21 procent), gevolgd door Annabelle Birnie, directeur Drents Museum (16 procent). De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media  en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. 

Motivatie stemmers

Volgens de stemmers brengt Pauline Arends op zeer authentieke wijze mensen in contact met natuur. Ze schuwt daarbij ook de controversiëlere onderwerpen niet. De boswachter ecologie, geboren in Coevorden, woont tegenwoordig aan de rand van de boswachterij Hooghalen in het Hart van Drenthe. Ze is al twintig jaar boswachter bij Staatsbosbeheer en erg actief met communiceren over het beschermen en beleven van natuur, bijvoorbeeld via social media, maar ook als mede-presentator van het programma ROEG! van RTV Drenthe. De nummer twee, Tweede Kamerlid Agnes Mulder, wordt door de stemmers gewaardeerd en gezien als een betrokken Kamerlid als het gaat om de vertegenwoordiging van de Drentse samenleving. Annabelle Birnie, de nummer drie, zorgt er volgens de stemmers voor dat het Drents Museum een krachtige katalysator is voor kunstprojecten binnen en buiten het Drents Museum.

Landelijk

De landelijke Vrouw in de Media Award wordt sinds 2008 uitgereikt. De winnaar voor 2016 is Dafne Schippers, atlete en wereldkampioen op de 200 meter sprint. De You Go Girl Award is een aanmoedigingsprijs. Deze is voor 2016 uitgereikt aan Anita de Wit van de stichting StopLoverboysNU. In totaal brachten 18.629 mensen afgelopen weken een stem uit via vrouwindemedia.nl. Het is voor het eerst dat de awards ook per provincie worden uitgereikt. Volgens de organisatoren een belangrijke stap in de geschiedenis van de awards, omdat de zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen net zo belangrijk is in de lokale en regionale media.