Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

50 jaar Recreatieschap Rottemeren


Recreatieschap Rottemeren bestaat 50 jaar en viert dat een jaar lang met diverse festiviteiten. Een daarvan is de prijsvraag De Rotte daagt je uit!

De Rotte daagt je uit

Het recreatieschap trapt dit feestjaar af met een prijsvraag onder het motto ‘De Rotte daagt je uit’. Degene die het beste idee indient voor een evenement in het recreatiegebied ontvangt een bijdrage van € 10.000 voor de uitvoering ervan. Iedereen kan een plan aanleveren en de jury met o.a. de boswachter van Staatsbosbeheer, kiest uit de inzendingen. Op de website heerlijkbuiten.nl/rottemeren50jaar staat meer informatie en zijn de voorwaarden van de prijsvraag te vinden. Met de prijsvraag wil het schap aantrekkelijke activiteiten in het Rottemerengebied stimuleren.

Van puinstort tot recreatiegebied

De recreatiegebieden langs de Rotte ten noorden van Rotterdam zijn al 50 jaar een populaire bestemming om vrije tijd door te brengen in het groen. Wat ooit begon als puinstort van puin uit Rotterdamse oude wijken is nu een intensief gebruikt recreatiegebied waar kinderen leren fietsen, mensen ontspannen, sporters aan hun conditie werken en bootjesmensen varen op de rivier. Het idee bij de oprichting van het recreatieschap om recreatiebeleving dichtbij de stad voor de stedelijke bevolking, is nog steeds actueel. Misschien zelfs actueler dan ooit. De Rottemeren is hier uitstekend voor geschikt.

Nieuwe beheerder

Staatsbosbeheer beheert vanaf 1 januari 2017 de recreatiegebieden van de 7 natuur- en recreatieschappen in Zuid-Holland en Zeeland, waaronder Rottemeren.