Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Winternummer Naarbuiten: uitwaaien en sterrenkijken


Het winternummer van Naarbuiten, het magazine van Staatsbosbeheer, valt deze week bij alle abonnees op de deurmat. Ook dit keer weer met 60 pagina’s vol interessante interviews, sfeervolle foto’s, tips van de boswachters, buitenkansen en natuurweetjes.

Een greep uit de inhoud

Droombaan op Vlieland
Boswachter Amanda Lijnema werkt in het mooiste natuurgebied van Nederland: het waddengebied. In dit interview vertelt ze over haar droombaan op Vlieland en de 7 hoogtepunten van haar werk. Een daarvan is het wandelrouteboekje met 9 nieuwe routes op dit Waddeneiland, verkrijgbaar bij de Vlielandse VVV. Lees meer hierover op het boswachtersblog.

Natuurprikkels voor het brein
Neuropsycholoog Erik Scherder wandelde met boswachter Marijke van Langen door het Diemerbos. Hij vindt bossen ‘fantastisch’. Zijn brein houdt van de prikkels van wuivende bomen en fluitende vogels en wil naar buiten.

Turen naar de sterrenhemel
Gasballen die door kernfusie licht en warmte uitstralen. De wetenschappelijke versie klinkt wellicht niet heel aantrekkelijk. Toch vormt deze sterrenhemel een prachtige zoekkaart vol twinkelende figuren.

Radio Kootwijk
Het grote zendgebouw van Radio Kootwijk, midden op de Veluwe, spreekt al tientallen jaren tot de verbeelding. In het winternummer van Naarbuiten het verhaal achter Radio Kootwijk en de verborgen schoonheden van de directe omgeving.

Cadeautip

Heb je nog geen abonnement op naarbuiten? Of ben je op zoek naar een leuk cadeau? Maak dan gebruik van de winteractie: 4 nummers voor slechts € 10 (i.p.v. € 17,50) per jaar. Neem een abonnement of geef de natuur cadeau.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten