Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Vuurwerkvrij Oud & Nieuw vieren in de natuur


Steeds meer mensen willen een vuurwerkvrije Oud & Nieuw. Daarom biedt Staatsbosbeheer ook deze jaarwisseling drie natuurkampeerterreinen aan voor iedereen die Oud & Nieuw wil vieren middenin de rust van de natuur en zonder vuurwerk. Afgelopen jaren zag Staatsbosbeheer rond Oud & Nieuw een stijging van het aantal gasten dat gebruik maakt van de winterkampeerterreinen. Van gasten die het vuurwerk willen vermijden tot gasten die de rust en het donker opzoeken of een bijzondere invulling willen geven aan het einde van het jaar. 

Winterkampeerterreinen

Staatsbosbeheer heeft in totaal 23 natuurkampeerterreinen die allen middenin de Nederlandse natuur liggen. Vanaf november sluiten de meeste natuurkampeerterreinen hun poort, behalve de winterkampeerterreinen. Op de drie winterkampeerterreinen zijn de voorzieningen aangepast aan winterse omstandigheden zodat ze tegen vorst kunnen. Deze drie kampeerterreinen zijn de hele winter geopend, en dus ook met Oud & Nieuw:

Hoe werkt het?

Reserveren is online mogelijk. Op de bonnefooi afreizen kan ook, maar vol=vol. 

  • Honden zijn welkom, mits aan de lijn.
  • Vuurwerk is niet toegestaan (met uitzondering van sterretjes). 
  • Gasten mogen een kampvuur maken op de kampvuurplek; daarvoor is hout aanwezig. 
 

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten