Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Staatsbosbeheer schenkt tulpenboom aan gemeente Amersfoort


Het hoofdkantoor van Staatsbosbeheer is vanaf begin dit jaar gevestigd in Amersfoort, in het markante pand van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed aan het Smallepad. Om dit te markeren plantten burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius en directeur van Staatsbosbeheer Sylvo Thijsen vandaag symbolisch een zeven jaar oude tulpenboom in het plantsoen tegenover het kantoor.

Sierhek 

De tulpenboom (Liriodendron tulipifera) heeft in de zomer een fraaie bloei en kan wel 400 jaar oud worden. Om de boom staat een bijzonder sierhek. Het gaat om een zogenaamd Koningshek, speciaal door Margot Berkman ontworpen ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Er staan inmiddels 49 exemplaren van het hek door het hele land.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten