Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

11 meter hoge kerstboom voor Tweede Kamer


Staatsbosbeheer schenkt dit jaar voor de 21e keer de kerstboom voor de Tweede Kamer in Den Haag. Vanochtend sjouwden boswachters de kolossale boom door de deur van de hal van het Tweede Kamergebouw en trokken hem met touwen overeind. De circa 11 meter hoge fijnspar komt uit het Kuinderbos in de Noordoostpolder. 

De boom is ook dit jaar weer zorgvuldig door de boswachters van Staatsbosbeheer geselecteerd. De fijnspar werd met een grote kraan in het bos ‘opgevangen’ zodat hij zo min mogelijk wordt beschadigd. Met een grote trailer is de boom vervoerd naar de Tweede Kamer, Boswachter Jenny van Leeuwen: “De boom past maar net door de ingang en is met behulp van touwen en katrollen aan de balustrade omhooggetrokken”. Vanmiddag wordt de boom geïmpregneerd; en zaterdag wordt hij versierd.

Zelf kerstboom zagen

Staatsbosbeheer is trots op de duurzame houtproducten die uit de Nederlandse bossen komen en plaatst deze graag eens op de voorgrond. De mooi versierde kerstboom is elk jaar weer een aandachtstrekker in de hal van de Tweede Kamer. Zelf een kerstboom zagen in de natuur kan ook: in het Kuinderbos kan men zaterdag 10 december onder begeleiding van de boswachter en tegen een kleine vergoeding zelf een kerstboom zagen.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten