Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuw contract voor groengroep Kuinderbos


Staatsbosbeheer en zorginstelling ’s Heeren Loo hebben een nieuw werkcontract afgesloten voor de groengroep die 4 dagen per week actief is in het Kuinderbos. Gedeputeerde Arie Stuivenberg, belast met zorgtaken in de provincie Flevoland, was aanwezig bij de ondertekening. Hij gaf aan trots te zijn op de samenwerking en noemde de mannen van de groengroep onmisbaar bij onderhoud van bos, natuur en recreatieve voorzieningen.

Breed takenpakket

De jonge mannen met een lichte beperking helpen de boswachter bij allerlei praktische klussen in het Kuinderbos. Van het opsnoeien van takken langs paden tot het opbouwen van tenten voor evenementen en het opruimen van zwerfafval. Een heel breed takenpakket dus, waarmee ze zich onmisbaar hebben gemaakt bij het onderhoud van recreatieve voorzieningen en bosonderhoud.

Veilig werken

Verschillende leden van de groengroep werken met een kettingzaag en bosmaaier. Hiervoor hebben ze de benodigde certificaten gehaald om veilig en arbotechnisch verantwoord te kunnen werken. Dat is niet alleen van belang voor hun eigen veiligheid, maar ook vanuit het oogpunt van FSC®-certificering, waaraan het contract voldoet.

Zorg en werkgelegenheid

Als maatschappelijke organisatie heeft Staatsbosbeheer samenwerking met partners in de zorg verankerd in zijn ondernemingsplan. We voorzien in arbeidsmatige en educatieve dagbesteding voor zorgcliënten, in werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking, WSW’ers en Wajongers en in beheerklussen voor werkgestraften. Lees meer hierover in het dossier Zorg en werkgelegenheid.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten