Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Fotografen zetten Nederlandse Grote Vijf op de plaat


De winnaars van de National Geographic foto-opdracht zijn bekend. Van eind juni t/m oktober konden fotografen hun mooiste foto insturen van de Nederlandse Grote Vijf. De foto’s van bever, edelhert, ree, zeehond en wild zwijn stroomden binnen op natgeofoto.nl. Sinds 30 november zijn de winnaars bekend. Zij krijgen een mooie plek in het eerste National Geographic nummer van 2017. 

Winnaars

De absolute jurywinnaars is de grijze zeehond van onderwaterfotograaf Rinie Luykx. Hij maakte dit plaatje in de Oosterschelde. De foto van de zwemmende bever is van Will Kleijn. Hij bestudeerde twee jaar lang bevers in zijn omgeving en maakte de foto in het Land van Maas en Waal. De winnende edelhert foto is van Menno van der Maas, gemaakt tijdens de bronst. Het snelle wilde zwijn is van André Kwakernaak en laat goed zien wat de flinke snelheid is dat deze dieren kunnen bereiken. De publiekswinnaar was de nieuwsgierige jonge ree van Nancy van Oosterhout. Deze opname kreeg 337 stemmen van het publiek.

Inspiratie

De Nederlandse Grote Vijf –bever, edelhert, ree, zeehond en wilde zwijn – hebben heel wat fotografen geïnspireerd. Er bevonden zich onder de inzendingen dit keer daarom heel wat foto’s van goede kwaliteit. De meeste foto’s waren van edelherten en reeën, het spotten van bevers, wilde zwijnen en zeehonden bleek duidelijk moeilijker. Toch zaten daar ook een paar mooie inzendingen van bij. 

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten