Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Zesde editie Autumn Desert Trail in Drents-Friese Wold


Staatsbosbeheer organiseert op zaterdag 29 en zondag 30 oktober in samenwerking met MBO Terra te Meppel de zesde editie van de Autumn Desert Trail. Tijdens dit tweedaagse evenement galopperen honderden paarden over de Kale Duinen in Nationaal Park Drents-Friese Wold. Er is plek voor zo’n 600 deelnemers, er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Tegen algen en mos

Normaal gesproken is het niet toegestaan om met een paard van de ruiterpaden af te wijken op de Kale Duinen in verband met broedvogels en zeldzame flora die in dit gebied voorkomen. De Desert Trail biedt een eenmalige uitzondering. De paarden helpen Staatsbosbeheer met het beheer van dit bijzondere woestijnlandschap. Stikstof in de lucht stimuleert namelijk de groei van algen en mos. Dit mos legt het zand vast, wat er voor zorgt dat bomen een kans krijgen te ontkiemen. De paarden zorgen ervoor dat het zand wordt losgemaakt en weer gaat stuiven. Heel belangrijk voor het voortbestaan van deze grootste zandverstuiving in Noord-Nederland.

Onder de aandacht

In het item van Binnenstebuiten laat Marieke zien wat het effect is van deze jaarlijkse activiteit. Ook Hea! Van Omrop Fryslân was vorig jaar aanwezig en maakte mooie beelden van de rennende paarden. Mee dit jaar? De activiteit is te boeken via de website.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten