Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Studenten willen groene studieomgeving


Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam onder studenten van acht Nederlandse universiteiten blijkt dat zij grote behoefte hebben aan een groene en gezonde studieomgeving. Studenten zijn ontevreden over de kwaliteit en de hoeveelheid groen in hun studieomgeving terwijl ze juist een duidelijke voorkeur hebben voor een universiteitsomgeving mét groen.

Positieve invloed

Staatsbosbeheer vindt dit onderzoek heel interessant, omdat jongeren tussen de 15 en 25 jaar nauwelijks in onderzoeken naar positieve invloed van groen zijn meegenomen. Mogelijk komt er een vervolgonderzoek waarin nagegaan wordt hoe een groene en gezonde studieomgeving er precies uit moet zien en welk effect het groener en gezonder maken van de studieomgeving kan hebben.

Natuur en gezondheid

De laatste jaren komt er steeds meer wetenschappelijk bewijs voor de positieve invloed van groen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van mensen. Staatsbosbeheer ziet het als zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen actief te helpen gezond te blijven door hen in contact te brengen met de natuur.
Lees meer over dit onderwerp via het dossier natuur en gezondheid.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten