Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuwe bankjes voor eenzame eik


Wandelaars kunnen weer uitrusten en genieten van de adembenemende vergezichten op de Amerongse Berg in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een crowdfundactie via het Buitenfonds leverde 8 nieuwe bankjes op rond de eenzame eik en een nieuw infopaneel.

Eenzame eik

De 200 jaar oude eik staat op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Het is een favoriete bestemming voor veel wandelaars en hardlopers, om na een flinke klim op adem te komen en te genieten van het adembenemende uitzicht. De banken bij de eik waren hard aan vervanging toe. Daarom startte boswachter Janneke Ordelmans via het Buitenfonds een crowdfundactie.

Buitenfonds

De Buitenfondsactie leverde ruim € 6.000 op. Veel mensen uit de omgeving hebben dit project omarmd en gedoneerd. Ook Streekfonds Utrechtse Heuvelrug heeft een flinke bijdrage geleverd, evenals instanties als Devils Trail en Stichting Kringloopcentrum. “Elke euro telt en ik ben alle donateurs en initiatiefnemers reuze dankbaar en velen met mij die hier graag willen uitrusten”’, aldus Janneke Ordelmans. "Er prijken nu acht nieuwe banken om de eenzame eik, gemaakt van het douglas-, eiken- en kastanjehout hier van de heuvelrug. En binnenkort komt er op dit punt ook nog een nieuw informatiepaneel dat de rijke geschiedenis van de Amerongse Berg doet herleven."

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten