Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Vlielandse boswachters verwelkomen 6000 festivalgangers voor ITGWO


Op donderdagavond 1 september barst het 4-daagse muziekfestival Into The Great Wide Open (ITGWO) weer los in de Vlielandse natuur. Staatsbosbeheer heeft zo’n 8 jaar geleden aan het ontstaan van het festival een wezenlijke bijdrage geleverd. Niet alleen als beheerder van de natuurgebieden op Vlieland, maar ook als creatieve kracht en inspirator achter de plannen. De boswachters dagen de ca. 6.000 festivalgangers uit om verder te kijken dan het muziekprogramma: er is tijdens ITGWO ook een natuurfestival te vieren! 

Festival van de natuur

De natuur van Vlieland is het podium én decor van het festival. ITGWO heeft misschien wel de grootste en mooiste backstage van alle festivals! Uitgestrekte duingebieden, de weidse Vliehors, het vogelrijke wad en de prachtige Kroonspolders zijn enkele voorbeelden van plekken die je eigenlijk niet mág missen! Daarom hebben de boswachters hier belevenissen geprogrammeerd. Al op de veerboot van Doeksen maak je kennis met de natuur van Vlieland. Daar draait bovenstaand filmpje met programmatips van de boswachters. Met de ITGWO-kunstroutekaart in de hand kan men er vervolgens op uit gaan, als daar tenminste tijd voor is op de overvolle festivaldagen.

Lange Paal Live

Boswachter Anke Bruin: “We vertellen verhalen en willen mensen verrassen met wat ‘buiten’ te bieden  heeft. We willen de festivalgangers laten delen in ons enthousiasme en nodigen ze uit om de Vlielandse natuur te ontdekken en dit eiland in het Werelderfgoed Wadden te beleven. Ook bieden we komende dagen rust én vertier voor 1.000 kampeerders op ons Natuurkampeerterrein Lange Paal, o.a. met gastoptredens van ITGWO-artiesten.”

RUUP

Boswachter Sonja Vrijenhoek vult aan: “Trots zijn we op de bijzondere elementen in de ITGWO-kunstroute middenin het bos, zoals RUUP, een grote houten megafoon. Ontworpen en gebouwd door studenten van de Estse Kunstacademie die op zoek zijn naar manieren om te helpen bij het waarnemen en luisteren naar de natuur. Dit ITGWO-project is ontwikkeld in samenwerking met Staatsbosbeheer en Sense of Place. Wij hebben de installatie daarom een (semi-)permanente plaats gegeven op het eiland.” 

Sociale media

Niet zo bekend is dat Staatsbosbeheer voorafgaand aan ITGWO beoordeelt wat er wel en niet kan in de bossen en duinen. Met goed overleg blijkt er veel te kunnen, zelfs in Natura2000 gebieden. Tijdens de opbouw zijn de boswachters druk met de ondersteuning van en het toezicht op het werk. Ook gebruikt de organisatie materialen van Staatsbosbeheer. Omdat al deze activiteiten niet even bekend zijn, maken we ze zichtbaar via sociale media zoals hun boswachtersblog, Facebook, en Twitterende boswachters Anke, Sonja, Jan en Amanda

 

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten