Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Paarse pracht


Het is augustus, de heide staat weer in bloei. Ondanks het grauwe weer is het tijd om er op uit te gaan! Niks mooiers dan het diepe paars van de struikheide tegen een donkere wolkenlucht. Bekijk onze wandelroutes over de heide.

Overal heide?

Ook onze boswachters zijn volop bezig met de heide. Het vraagt namelijk speciaal beheer, zoals boswachter Denny Kroeze uitlegt in onderstaande vlog.

En soms ook de benodigde overpeinzingen: want als je de natuur haar gang laat gaan, groeit een heideveld vol met bomen. En grijp je dan in of niet? Soms wel, en soms niet. Daarover lees je meer in het blog van provinciaal adviseur Aaldrik Pot.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten