Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nationaal Jeugd Orkest Muziekzomer van start bij Radio Kootwijk


De Nationaal Jeugdorkest (NJO) Muziekzomer huist ieder jaar in prachtige gebouwen op bijzondere locaties. Het grootste pronkstuk in de collectie is het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Met een rijke architecturale geschiedenis, een desolate ligging en een fenomenaal uitzicht over de Veluwse heide, ademt het gebouw sfeer en historie. Dit jaar benutten verschillende NJO-clubs Radio Kootwijk wederom ten volle. Er staan hier dagelijks verschillende voorstellingen gepland vanaf maandag 8 augustus tot en met 12 augustus. Kijk voor een uitgebreid concertoverzicht op de website www.muziekzomer.nl. Hier kun je ook meteen kaarten bestellen.

Programma 

Op maandagmiddag 8 augustus gaat het programma van start met de 'kermisopera' Paard, Brandweerwagen & Kikker. Woensdag 10 en donderdag 11 augustus is het de beurt aan Die sieben Todsünden, een coproductie van het NJO en het Delft Chamber Music Festival. Dit stuk lijkt in de wieg gelegd voor Radio Kootwijk. De teksten van Brecht wisselen teksten van hedendaagse schrijvers Griet op de Beeck, Bas Heijne, Paulien Cornelisse en Niña Weijers af. Vrijdag 12 augustus wordt de week afgesloten door het NJO: Nationaal Jeugd Orkest onder leiding van Xian Zhang met de klassieker der laatklassieken. Zhang is deze zomer terug bij het NJO en neemt het orkest en ú mee in Beethoven en Brahms. Toppianist Hannes Minnaar is er ook bij. Hij soleert in het Tweede Pianoconcert van de perfectionistische Brahms.

Diner

Voorafgaand aan de avondvoorstellingen in Radio Kootwijk kun je in de Theaterloods op het terrein genieten van een gevarieerd en zomers buffet. Aan het einde van het buffet word je getrakteerd op een kleine artistieke introductie op het programma. Geef je nieuwsgierigheid de ruimte en kom meer te weten over wat je die avond gaat horen. Dit diner à € 27,50 kun je bestellen op www.muziekzomer.nl.

Pendeldienst Radio Kootwijk

Het is vanwege de rust van natuur en dorpsbewoners niet toegestaan te parkeren bij het Zendstation; je kunt gebruikmaken van de speciale NJO-pendeldienst. Je kunt gratis parkeren bij Van der Valk Hotel De Cantharel, vanaf hier vertrekken pendelbussen naar Radio Kootwijk. Na afloop van de voorstelling brengen deze bussen je uiteraard ook weer terug naar de parkeerplaats bij Hotel De Cantharel. Kosten zijn € 5 p.p. voor het gebruik van deze pendeldienst om de omgeving van Radio Kootwijk te ontzien.

Meer over Radio Kootwijk

Gerelateerde nieuwsberichten

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten