Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Beleef de bronst van de edelherten


De bronsttijd van de edelherten komt er weer aan. Edelhertmannetjes laten dan hun spectaculaire lokroep –het ‘burlen’- horen en strijden vaak letterlijk om de vrouwtjes. Ook dit jaar organiseert Staatsbosbeheer speciale bronstexcursies op verschillende locaties op de Veluwe en in de Oostvaardersplassen.

Burlen

Het burlen van de edelherten is het best vroeg in de ochtend te beleven of in avond als het schemert. Boswachters kennen de plekjes waar de edelherten zich ophouden. De verschillende excursies hebben elk hun eigen invulling en starten op verschillende tijden. Zo kan de deelnemer ervoor kiezen te gaan kijken bij een wildkijkscherm in het Spelderholt bij Hoenderloo. Of met de ecorkar de Oostvaardersplassen in te trekken met een diner na afloop. Of een nachttocht maken door de bossen van Vierhouten. Of om 6 uur ’s ochtends te vertrekken bij Hoog Buurlo met na afloop een ontbijt.

50 excursies 

Er zijn dit jaar bijna 50 bronstexcursies vanaf 6 verschillende locaties in de Oostvaardersplassen en op de Veluwe. Er is plek voor ruim 800 deelnemers.  De excursies zijn vanaf 18 september tot en met 22 oktober 2016. Boek nu online via staatsbosbeheer.nl/bronst.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten