Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Ruimen stormhout Strabrechtse heide


Tijdens de storm van 23 juni is in het noordelijk deel van de Strabrechtse heide in totaal 3,5 hectare bos omgewaaid en zijn er takken en boomkruinen afgebroken. Tijdens het NOS-item van zaterdag 2 juli liet boswachter Janneke zien wat het effect is van de storm op het natuurgebied. Nu is het tijd om het stormhout te ruimen.

Aan de slag

Staatsbosbeheer is vandaag gestart met het ruimen in het gebied. De werkzaamheden duren naar verwachting één week. De heide wordt direct na de werkzaamheden weer opengesteld. De werkzaamheden vinden plaats in het noordelijk gedeelte van de Strabrechtse heide bij Mierlo. Het betreft het hondenlosloopgebied, de gele wandelroute ‘Snuffelroute’ en de plaatselijke ruiterpaden. De fietspaden blijven toegankelijk voor publiek. Het is voor de veiligheid van de geïnteresseerde bezoeker van belang om niet te dicht bij de werkzaamheden te komen. Met bordjes en linten is het gebied waar gewerkt wordt gemarkeerd.

Biomassa

Van het tak- en tophout worden houtchips gemaakt die worden gebruikt voor de opwekking van groene stroom in de biomassacentrale/warmtekrachtcentrale in Purmerend. Het overige hout is geschikt als grondstof voor plaatmateriaal en constructiehout.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten