Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Natuurgebieden Drenthe populair en hoog gewaardeerd


Het NBTC-NIPO heeft in opdracht van Staatsbosbeheer onderzoek gedaan wie in 2015 de Drentse natuurgebieden bezochten, waarom, wat zij er van vonden en hoeveel zij bij die bezoeken besteed hebben. Het onderzoek is uitgevoerd met cofinanciering van de Provincie Drenthe en het Recreatieschap en omvat vrijwel alle natuurgebieden in Drenthe; ook die in beheer bij Natuurmonumenten en het Drents Landschap.

3 miljoen bezoekers

Het aantal unieke bezoekers aan de 35 gedefinieerde gebieden bedraagt bijna 3 miljoen per jaar. De waardering van de natuurgebieden scoort daarbij een mooie 8-. Gemiddeld besteedde men per bezoek 8,44 euro. Het onderzoek is woensdag 13 juli gepresenteerd tijdens de officiële opening van de vernieuwde Natuurpoort Spier in Nationaal Park Dwingelderveld: het populairste natuurgebied in de steekproef.

Download

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten