Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Boswachters wandelen Nijmeegse Vierdaagse met jonge100


De jongste lopers van de Nijmeegse Vierdaagse krijgen op de eerste wandeldag speciale begeleiding van een team boswachters van Staatsbosbeheer. De boswachters lopen dinsdag 19 juli mee met het team #jonge100 met daarin de 100 jongste deelnemers van 11 en 12 jaar. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Vierdaagse dat de jongste deelnemers zich zo verenigen. Natuurlijk op het programma: de natuur. Staatsbosbeheer beheert veel natuurgebieden waar de wandelaars langs en door komen. Kinderen betrekken bij de natuur en horen wat juist zíj te zeggen hebben over de waarde van de natuur en buiten zijn, maakt deze Vierdaagse wandeling met de #jonge100 bijzonder voor Staatsbosbeheer.

Live reportages

De #jonge100 tijdens de 100e editie van de Vierdaagse is een initiatief van Kindercorrespondent Tako Rietveld. De kinderen komen uit alle delen van Nederland, en ongeveer de helft komt uit Gelderland. De #jonge100 zijn de hele tocht live te volgen via social media. Dat geldt ook voor de boswachters. Onderweg maken deze #jonge100 reportages, vlogs en livestreams. Tako Rietveld is de man achter de Kindercorrespondent en bekend van zijn werk bij het Jeugdjournaal.

Thijmen & Thijmen

Op deze eerste dag van de Nijmeegse Vierdaags staat het onderwerp natuur, buiten en buitenspelen centraal. Tako maakt samen met de kinderen reportages en interviews bij de start, finish en onderweg. Bijvoorbeeld met Thijmen (11 jr) van de #jonge100 die in gesprek gaat met boswachter Thijmen van Heerde. Deze boswachter droomde als 11-jarige jongen van natuur, buiten zijn en boswachter worden. Wij verheugen ons op het gesprek tussen die twee. Staatsbosbeheer richt ook de rustplek in voor het team #jonge100 op deze eerste wandeldag.

Bekijk het dossier Jeugd en Natuur voor meer informatie over educatieve activiteiten van Staatsbosbeheer.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten