Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Op safari met National Geographic en Staatsbosbeheer


Voor het spotten van wild hoef je niet ver te reizen. Ook in Nederland kun je de mooiste dieren in de vrije natuur tegenkomen. National Geographic en Staatsbosbeheer hebben de handen ineengeslagen en nodigen natuur- en fotografieliefhebbers uit op zoek te gaan naar de ‘Grote Vijf’ van de Nederlandse natuur.

Op Safari

Onder de Grote Vijf worden de indrukwekkendste soorten van Nederland verstaan: reeën, zwijnen, bevers, edelherten en zeehonden. De dieren zijn in uiteenlopende natuurgebieden te vinden: van de Waddenzee tot de Oostvaardersplassen en van de Veluwe of de Sallandse Heuvelrug tot Grevelingen. “Het is een geweldige sensatie om plotseling oog in oog te staan met een edelhert of om voor je kano een bever voorbij te zien zwemmen”, zegt hoofdredacteur Aart Aarsbergen van National Geographic.

Exclusief

Staatsbosbeheer organiseert het hele jaar door excursies die specifiek gericht zijn op een van de Grote Vijf, waarbij boswachters over de dieren vertellen en hun sporen volgen. Voor lezers van National Geographic staan speciale excursies gepland. De komende maanden – tot 31 oktober – vormen de Grote Vijf bovendien het onderwerp van de foto-opdracht op NatGeoFoto.nl. Liefhebbers van natuur en fotografie worden uitgedaagd om op zoek te gaan naar de Grote Vijf en de foto’s op NatGeoFoto te plaatsen. De beste beelden zullen dit najaar worden gepubliceerd in National Geographic Magazine.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten