Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Kennismaken met Naturequest bij Staatsbosbeheer


Tientallen mensen maakten de afgelopen dagen kennis met de Nature Quest. Hierbij trekken deelnemers zich gedurende een langere periode terug in de natuur, met daarin ook goed voorbereide solo-tijd. Deze workshops zijn bij uitstek geschikt om levensthema’s, maar ook organisatiebeslissingen te onderzoeken en je eigen leiderschap te ontdekken. In de Maashorst bezochten afgelopen dinsdag 30 mensen een kennismakingsworkshop. Op Terschelling vond tot en met 7 juni een zesdaagse Nature Quest plaats.

Zintuigen op scherp

De deelnemers aan de workshop in de Maashorst ervoeren al een groot effect nadat ze zich 15 minuten terugtrokken in de natuur. Deelnemers voelden en bewogen zich rustiger, de zintuigen stonden op scherp waardoor werd genoten van de kleuren en de geuren van de natuur, de zon op de huid of een zacht briesje door de bomen. Door alleen te zijn in de natuur, op een ontspannen manier, met aandacht en aanwezigheid, vernieuwt je relatie met zowel je innerlijke natuur als de natuur om je heen. Dit leidt tot meer openheid en minder stress. 

Oorsprong

Nature Quests, ook wel Nature Retreats of Vision Quests genoemd, bestonden al in de oude culturen waarbij oorspronkelijke bewoners van Australië en Amerika zich voor langere tijd terugtrokken in de natuur. Nature Quests worden over de hele wereld aangeboden door de Amerikaan John Milton, een meditatie en qigong instructeur, hoogleraar in ecologie en schrijver en oprichter van de stichting Sacred Passage en Way of Nature.

Vervolg

De partners in de Maashorst onderzoeken de mogelijkheden voor solo-retreats in de Maashorst. Er zijn een-  en tweedaagse workshops gepland gedurende het jaar in Nederland (www.wayofnature.nl). De eerstvolgende is een eendaagse workshop op 16 sep 2016.  Er zijn ook diverse nature quests gepland in Europa. De eerstvolgende start op 26 juni in Zweden. (www.wayofnature.com)

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten