Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Europese landbouwtop luncht tussen kempische heideschapen in Heeze


De Staatssecretaris voor EZ, Martijn van Dam, en een groot deel van zijn collega landbouwministers uit de Europese Unie genoten gisteren van een bijzondere lunch aan de rand van de Strabrechtse heide. Marc de Wit, hoofd Staatsbosbeheer Noord-Brabant, hield namens Staatsbosbeheer een welkomstwoord waarin hij onder meer inging op de samenwerking met boeren uit de omgeving van het natuurgebied.

Bliksembezoek

Het bezoek van de Europese landbouwministers aan de Strabrechtse Heide was onderdeel van een bliksembezoek aan de regio Eindhoven. Voorafgaand aan de lunch bezochten de landbouwministers onder meer de expositie 'Food to be' in het Klokgebouw op Strijp S. In de Europese Unie is het gebruikelijk dat de ministers van de Europese lidstaten een bezoek brengen aan de regio waarin de voorzitter van de landbouwraad is opgegroeid. Van Dam woonde vanaf zijn 12e in Eindhoven. Hij heeft in Eindhoven ook aan de TU gestudeerd en zijn eerste politieke stappen gezet.

Kempische heideschapen

Staatsbosbeheer kreeg in november vorig jaar het verzoek van het Ministerie van Economische Zaken om een locatie te regelen voor een delegatie van ministers en hun gevolg. Die locatie werd een luxe tent op brink 'De Plaetse' in Heeze, één van de suggesties van de boswachter die omarmd werd door het Ministerie van Economische Zaken. Medewerkers van Hutten Catering uit Veghel zorgden daar voor een uitgebreide lunch. Op het moment dat de ministers arriveerden stopte het onweer en was het even droog. De gasten waren verrast door de Kempische heideschapen die met 150 op De Plaetse rondliepen. Een warm 'thank you' volgde bij het afscheid.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten