Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Dwingelderveld viert Nationale Parkendag


De 20 Nederlandse nationale parken zijn onderdeel van het stelsel van Europese parken. Elk jaar wordt op 22 mei de internationale Dag van het Nationale Park gehouden; bedoeld om mensen dichter bij de natuur te brengen en te informeren over deze bijzondere natuurgebieden. In het jarige Dwingelderveld viert Staatsbosbeheer deze dag bij de vernieuwde Natuurpoort Spier met een afwisselend programma voor jong en oud.

De activiteit

Zondag 22 mei is van 10.00 tot 17.00 uur gevuld met allerlei activiteiten in en om de Natuurpoort. Voor wie dat wil, is het mogelijk de dag te beginnen om 6.00 uur met een vroege vogelexcursie. De boswachters staan de hele dag in een grote tent bij de horecalocatie Boslounge om vragen over het Dwingelderveld te beantwoorden. Het is dit jaar immers 25 jaar geleden dat het gebied een Nationaal park werd. Kijk voor meer informatie op het activiteitenoverzicht.

Startpunt met speelnatuur

Locatie van dit alles is de vernieuwde Natuurpoort Spier; hét startpunt voor een bezoek aan de noordkant van het Dwingelderveld. Boswachter Albert Henckel: “Op dit moment zijn we bezig om de Natuurpoort aantrekkelijker maken voor onze bezoekers. De parkeerplaats is verbeterd. En naast de Boslounge, een samenwerking van Staatsbosbeheer met Van der Valk, hebben we een zandspeelplek aangelegd met waterspeelelementen. Ook zijn er houten dieren geplaatst, zoals een heideblauwtje en een ram van een Drents heideschaap, het logo van het Dwingelderveld. Er komen nog meer dieren bij! Ook heeft Staatsbosbeheer nog plannen voor het aanleggen van een speelbos achter de Natuurpoort.“

Jubileum

Vijfentwintig jaar geleden is het Nationaal Park Dwingelderveld, beroemd om zijn uitgestrekte heidevelden en afwisselende bossen, ingesteld. En dat wordt heel 2016 gevierd met een speciaal activiteitenprogramma in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, IVN, Provincie Drenthe, gemeente Westerveld, gemeente De Wolden, de Stichting promotie Ruinen en diverse ondernemers in de omgeving.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten