Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Uitbreiding natuurgebied Grote Putting in Zeeuws-Vlaanderen


Natuurgebied Grote Putting in Hengstdijk (Zeeuws-Vlaanderen) is uitgebreid met 126 hectare nieuwe natuur. Het natuurgebied werd deze week geopend door Carla Schönknecht, gedeputeerde van de Provincie Zeeland, Jean-Paul Hageman, wethouder van de gemeente Hulst, en Ad van Hees, provinciehoofd Staatsbosbeheer Zeeland.

Recreatieve voorzieningen

De toegevoegde nieuwe natuur was voorheen bedoeld voor landbouw, maar bleek daar minder geschikt voor, omdat de grond vaak te nat was door de lage ligging. Het 180 ha grote gebied is nu een open, vochtrijk grasland met laagtes. Ook zijn er recreatieve voorzieningen geplaatst zoals een bankje, parkeerplaats, een uitkijkpunt en een infopunt met informatie over de bijzondere historie van het gebied. Speciaal voor wandelaars is het pad rond het gebied met 800 meter uitgebreid.

Oudlandgebied

Grote Putting ligt in de Grote Hengstdijkpolder. Het gebied is voor 1161 ingepolderd en dat maakt het een van de oudste gebieden in de streek. Het is daarmee één van de weinige echte oudlandgebieden in Zeeland. Vroeger werd hier het veen uit de ondergrond gestoken. Dit is één van de oorzaken van het hobbelige karakter van het grasland. Het behouden van de bijzondere flora en fauna is tijdens de uitbreiding gewaarborgd en voor de grazende koeien is een rasterwerk geplaatst.

Samenwerking

De uitbreiding van het natuurgebied Grote Putting is afgelopen twee jaar uitgevoerd door de Provincie Zeeland in nauwe samenwerking met eigenaar Staatsbosbeheer, het Waterschap, Buro Ruimte en Groen, aannemer Romers en de gemeente Hulst.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten