Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Start jubileumjaar Nationaal Park Dwingelderveld


Zondag 24 april trapt het jarige Nationaal Park Dwingelderveld zijn jubileumjaar af met een open dag bij het vernieuwde Bezoekerscentrum bij Ruinen. Vijfentwintig jaar geleden is het Nationaal Park, beroemd om zijn uitgestrekte heidevelden en afwisselende bossen, ingesteld. En dat wordt gevierd met een speciaal activiteitenprogramma in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, IVN, Provincie Drenthe, gemeente Westerveld, gemeente De Wolden, de Stichting promotie Ruinen en diverse ondernemers in de omgeving.

Activiteiten

Aanstaande zondag kunnen bezoekers op de groene uitmarkt proeven aan de activiteiten en evenementen die het komende jaar georganiseerd worden bij het bezoekerscentrum en in het Nationaal Park. Staatsbosbeheer is als medebeheerder van het Dwingelderveld uiteraard aanwezig met een grote stand en enkele boswachters, onder wie Albert Henckel; bekend van zijn mooie landschapsfoto’s. Wil je iets verder wandelen? Ga dan met de boswachter mee op expeditie door het Kloosterveld. Kinderen kunnen zondagmiddag leren hoe ze moeten overleven in het bos.

Première

Tijdens de open dag gaat een film in première over het Nationaal Park. De film laat zien hoe natuur en water sinds 2011 nog meer de ruimte hebben gekregen door de werkzaamheden die uitgevoerd zijn in het gebied. Hierdoor is West-Europa’s grootste natte heidegebied nog groter, stiller en natter geworden. Een nog mooier gebied om van te genieten. Na de open dag zal de film doorlopend worden vertoond in het bezoekerscentrum.

Praktisch

Iedereen is van 11.00 tot 16.00 van harte welkom bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld te Ruinen. De open dag is gratis toegankelijk en er is mogelijkheid tot parkeren.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten