Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Voormalig natuurkampeerterrein Grinspôle wordt pluktuin


Vrijwilligers van Staatsbosbeheer gaan op dinsdag 1 maart eetbare gewassen planten in natuurgebied de Grinspôle aan het meer De Leijen. De Grinspôle is een voormalig natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer en is onlangs opgeknapt en omgevormd tot een educatief en recreatief bos. Het planten van gewassen is een initiatief van Landschapsbeheer Friesland en IVN De Wâlden, die hiervoor contact hebben gezocht met Staatsbosbeheer en de eigenaren van een naastgelegen paviljoen.Na de plantactie ontstaat hier de komende maanden een echte ‘pluktuin’.

Geplukt menu

De vrijwilligers planten bes- en nootdragende struiken als meidoorn, hazelaar, rode- en zwarte bes en zoete kers. Het eigenaarsechtpaar van Paviljoen de Leyen plant ook een drietal walnotenbomen op de Grinspole. De vruchten van deze bomen worden uiteindelijk verwerkt in gerechten op hun menukaart. En ook de veel voorkomende en door velen verfoeide zevenblad kan hier verwerkt worden tot heerlijke pesto. Zo kun je straks letterlijk en figuurlijk de vruchten plukken van deze actie.

Nationale Postcode Loterij

De plantactie maakt deel uit van het landelijk project Lekker Landschap. Dit is een samenwerking tussen Stichting Waarde en de provinciale stichtingen Landschapsbeheer en wordt geheel gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij. Naast de medewerking van deze genoemde organisaties kan de pluktuin Grinspole gerealiseerd worden door een bijdrage van Staatsbosbeheer, Natuur- en Landschapsvereniging ’De Wâlden, de Marren’ en de eigenaren van het Paviljoen de Leyen.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten