Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Radio Kootwijk straalt op Grasnapolsky 2016


Midden op de Veluwe in het indrukwekkende zendgebouw Radio Kootwijk, vond afgelopen weekend winterfestival Grasnapolsky plaats. Met dik 2000 bezoekers was dit de derde en best bezochte editie tot nu toe. Naast het brede muziekprogramma werkte het festival dit jaar nog nauwer samen met de boswachters van Staatsbosbeheer. Deze samenwerking bleek succesvol en zorgde voor een bijzondere totaalbeleving bij het publiek.

Publiek omarmt boswachters

‘Dat wat je niet ziet’ was het thema van het randprogramma van Grasnapolsky '. Bezoekers ontdekten de verhalen achter de bijzondere festivallocatie, waarbij de omliggende natuur werd uitgelicht. De visuele ‘scrollwebsite’ die Staatsbosbeheer hiervoor samen met Grasnapolsky maakte, is inmiddels al bijna 9000 keer bekeken. Ook populair en razendsnel vol: de safari’s met boswachter Frank Volkers en de speurtocht die de festivalbezoekers langs de verborgen schatten van Radio Kootwijk leidde.

In de aankleding van het festival ging veel aandacht uit naar de Veluwse natuur die je niet altijd ziet maar die er wel degelijk is. De ramen van Radio Kootwijk waren rijk geïllustreerd met flora en fauna uit de omgeving en bovenin het gebouw waakte een groot opgezet zwijn over de Zenderzaal. Tussen alle muziekacts door kreeg ook het hoofdpodium een groen tintje. Boswachter Tim Hogenbosch kondigde de bands aan en werd door het publiek letterlijk omarmd.

Gras groeit

De derde editie van Grasnapolsky op Radio Kootwijk is met 2000 bezoekers de best bezochte editie tot nu toe. Toch wist Grasnapolsky haar intieme karakter te behouden en blijft bewust een kleinschalig festival. De groei van het festival is terug te zien in een uitbreiding van het programma: een grotere diversiteit aan bands en kunstenaars en meer internationale artiesten. Kenmerkend voor het muziekprogramma van Grasnapolsky is het brengen  van nieuwe artiesten -of artiesten met nieuw uitgebrachte muziek- die later in het jaar op vele festivals en podia te zien zullen zijn.

Grasnapolsky 2017

Samen met Grasnapolsky en Landal Rabbit Hill kijkt Staatsbosbeheer terug op een succesvolle editie. De datum voor Grasnapolsky 2017 is inmiddels bekend. Op 10, 11 en 12 februari 2017 vindt het festival voor de vierde keer op Radio Kootwijk plaats. Meer informatie over het festival vind je op de website van Grasnapolsky.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten