Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Op expeditie naar het onbewoonde Rottumeroog


Bij veel mensen op hun bucketlist: een bezoek aan een onbewoond Waddeneiland. Ook dit jaar organiseert Staatsbosbeheer weer publieksexcursies naar het mythische pareltje van het oostelijk Waddengebied: Rottumeroog. In de kleurrijke nazomer en herfst vertrekken er 23 expedities vanuit Lauwersoog. De populairste data zijn in de weekenden, maar ook andere dagen lopen meestal hard. Voor 85 euro p.p. heb je een onvergetelijke en vrijwel geheel verzorgde dag.

Hoezo een expeditie?

Je komt niet zomaar op Rottum. Alleen al de vaartocht er naartoe is een belevenis. Het excursieschip zoekt zich ca. 3 uur lang een weg door de meanderende vaargeul. Onderweg geniet je van het weidse uitzicht over het wad, en maak je goede kans een grote groep zeehonden te zien onder Rottumerplaat. De vaartocht is met hoog water, terwijl het tijdens de wandeling op het eiland juist laag tij is. Boswachter en gids Jaap Kloosterhuis: “In de overgang kun je de wadvogels van en naar hun voedselplekken zien trekken. Bij Rottumeroog vallen we droog en gaan van boord. We waden en wandelen over het wad naar het eiland, waar ik je vertel over de geschiedenis van het eiland, het beheer en beleid, de bijzondere flora en fauna en andere ontwikkelingen, zoals de nieuwe vogelwachterspost.“

Meer informatie

De tocht over het eiland duurt 3 tot 4 uur, afhankelijk van windrichting en tij. De totale expeditie beslaat ongeveer 12-13 uur; wat betekent dat je vaak pas in het donker weer terugkeert in Lauwersoog. Een unieke kans de donkerte van het Werelderfgoed Waddenzee te ervaren! De expedities in augustus t/m oktober 2016 zijn vanaf nu te boeken. Of check het weblog van de boswachters en vogelwachters.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten