Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Vlieland krijgt boshuisjes voor toeristen


Vlieland krijgt 12 nieuwe vakantiehuisjes bij Kampeerterrein Stortemelk. Het gaat om zogenaamde ‘boshuisjes’, die gebouwd worden aan de rand van het kampeerterrein, op grond van Staatsbosbeheer. De huisjes zijn een mooie toevoeging aan het bestaande toeristisch-recreatieve product op Vlieland.

Primeur voor Vlieland

Het worden de eerste verhuuraccomodaties op Vlieland die zich bevinden in het segment tussen kamperen en duurdere recreatiewoningen. Op de andere Waddeneilanden wordt dit soort accommodaties wel aangeboden, zoals duinlodges, natuurkampeerhuisjes en beachlodges. Deze worden gekenmerkt door een hoge belevingswaarde, relatief veel comfort en bescheiden huurprijzen.

Duurzaam

De huisjes worden voorzien van slimme energiebesparende en duurzame oplossingen. Zo worden ze bijvoorbeeld niet aangesloten op het aardgasnet en zijn ze zelfvoorzienend met grijswater. De huisjes worden zo geplaatst dat gast het bos optimaal kunnen beleven. Kampeerterrein Stortemelk begint dit voorjaar met de bouw van de eerste vier boshuisjes, elk van een ander type. Later in 2016 volgt dan de rest.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten