Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Dagbesteding voor jongeren op natuurkampeerterrein Ikenheim


Natuurkampeerterrein Ikenheim in Wijnjewoude (Friesland) krijgt een nieuwe bestemming. Reik, het expertise- en behandelcentrum voor mensen met een licht verstandelijke beperking, biedt hier vanaf maart 2016 dagbesteding aan jongeren. Reik pacht het terrein voor de duur van twee jaar van Staatsbosbeheer. Het blijft een camping.

Meewerken aan beheer

Het kampeerterrein en de aanliggende werkschuur worden op dit moment klaargemaakt om de jongeren een zinvolle dagbesteding te kunnen bieden. De jongeren helpen straks mee in het onderhouden en beheren van de camping en gaan bomen tot haardhout verwerken. Daarnaast leggen ze een boomgaard en groente- en pluktuin aan. Naar verwachting (her)opent het vernieuwde Ikenheim in maart 2016.

Logische samenwerking

Boswachter Roel Vriesema: “Steeds meer onderzoek wijst uit: natuur heeft een gunstig effect op de gezondheid en het welzijn van mensen. Tijd doorbrengen in de natuur zorgt ervoor dat mensen zich beter kunnen concentreren, creatiever worden en minder stress ervaren. Bovendien stimuleert de natuur tot bewegen en tot sociaal contact. Bij Staatsbosbeheer zien we het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen actief te helpen gezond te blijven door hen in contact te brengen met de natuur. Onze samenwerking met Reik is daarom een logische stap. En zo krijgt Ikenhiem weer een mooie toekomst!”

Meer informatie over het gezondheidsprogramma van Staatsbosbeheer: Dossier Natuur en gezondheid

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten